Gevulde aubergine | Fase 2b

Ingrediënten voor twee personen:
Een grote aubergine of twee kleintjes
500 ml passata
Een bol mozzarella
2 tomaten
50 gram geraspte kaas
2 theelepels gedroogde oregano
Flinke bos verse basilicum
Teentje knoflook
Olijfolie
Peper, zout
 

Bereidingswijze
Ik heb ervoor gekozen om de aubergine in te snijden. Dit maakt het een aantrekkelijk gerecht. Heb je hier geen tijd voor? Snij de aubergine dan in plakken.
1. Snijd de aubergine in de breedte in dunne schijfjes, maar laat ze aan de onderkant aan elkaar itten.
2. Leg de aubergines in een ovenschaal en bedruppel de aubergines met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout.
3. Bak de aubergines circa 20 minuten in de oven op 180 graden.
4. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in de pan en fruit knoflook circa 1 minuut. Voeg de passata toe en breng op smaak met de oregano en een beetje peper en zout. Scheur of hak de basilicum en voeg de hele berg toe. Laat circa 10 minuten sudderen.
5. Snijd de mozzarella en tomaten in dunnen plakjes.
6. Haal de aubergines uit de oven en leg in elke snee om en om een stukje mozzarella en een stukje tomaat.
7. Leg de aubergine in een ovenschaal en schenk hier de tomatensaus over. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak nog circa 20 minuten in de oven.

Smakelijk!


Terug naar het overzicht